6. Ouders en school

6.4 Vervoer

Veel van de leerlingen die op het Calvijn College zitten, wonen te ver van school af om met de fiets te komen. Deze leerlingen maken gebruik van het openbaar busvervoer in Zeeland dat door Connexxion wordt aangeboden. 

6.4.1 OV-chipkaart

Voor het aanvragen van een Zeeland Voordeelkaart moet er eerst een persoonlijke OV-chipkaart aangeschaft worden. Dit kan gedaan worden via www.ov-chipkaart.nl. Op deze chipkaart moet dan Zeeland Voordeel worden geladen. 

6.4.2 Zeeland Voordeelkaart

Vanaf schooljaar 2021-2022 kunnen geen scholierenabonnementen meer worden afgesloten via de Stichting Scholierenvervoer Zeeland. Connexxion biedt deze mogelijkheid niet meer. Hiervoor in de plaats kan een Zeeland Voordeelkaart worden aangeschaft. Hiermee worden de daadwerkelijk gereden kilometers in rekening gebracht. Dus niet reizen is niet betalen. Daarnaast geldt een maximumbedrag dat ouders per maand kwijt zijn aan kosten voor reizen binnen Zeeland. Voor scholieren t/m 17 jaar is dat €117 per maand, voor anderen €130 per maand. 

De kaart kan aangeschaft worden tegen een borgbetaling van €50 per kaart. De facturering van de gereden kilometers gaat via Connexxion. Stichting Scholierenvervoer Zeeland en het Calvijn College zijn niet meer betrokken bij het aanvragen van de Zeeland Voordeelkaart of de facturatie van de gemaakte reizen.

 

Meer informatie kunt u vinden op www.connexxion.nl/zeelandvoordeel.

 

Het Calvijn College heeft een regeling voor tegemoetkoming van kosten van het scholierenvervoer. De manier waarop dit vanaf schooljaar 2021-2022 geregeld kan worden, is nu nog onderwerp van gesprek. Meer informatie volgt in berichtgeving naar ouders.